Sport     | 10.09.2018. 15:59 |

Musa: Noć NBA drafta je najvažnija u mojoj karijeri pored evropskog zlata(VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa danas je zvanično postao ambasador Sportskih igara mladih, manifestacije koja dugi niz godina u našoj zemlji organizuje sportska takmičenja i okuplja mališane da bi se takmičili, razvijali sportski duh i "fair play", te stekli neprocijenjiva životna iskustva. 

Musa je 2012. godine s ekipom KK Bosna XXl pobijedio na Sportskim igarama, a danas se vratio u Sarajevo u dvoranu Gimnazije Dobrinja, gdje je prije šest godina igrao.

Ovaj mladi košarkaš je pred sarajevskim srednjoškolcima govorio o košarkaškim počecima, teškom periodu dolaska u Sarajevo sa samo 11 godina, osvajanju zlatne medalje na evropskom U-16 prvenstvu i prvim koracima u seniorskoj košarci. 

Naglasio je da mu je velika čast što se pridružio brojnim poznatim sportistima BiH i regiona, koji već godinama u svojstvu ambasadora predstavljaju Sportske igre mladih. 

- Ovo je velika čast, jer na ovim terenima, na Sportskim igrama mladih, napravio sam neke od prvih košarkaških koraka. Svakom sportisti je velika čast doći na mjesto s kojeg je počeo i da dobiju priliku da mladim ljudima pokažu koji je pravi put. Poručio bih im da trebaju ustrajati u svemu što rade - izjavio je Musa.

Na prošlom draftu NBA lige Musu je izabrala ekipa Brooklyn Nets iz New Yorka. Mladi košarkaš je svjestan da ga očekuje težak rad i velike promjene tokom igranja u najjačoj ligi svijeta.  

- Svi koji igraju fudbal žele igrati za Barcelonu ili Real, dok košarkaši žele igrati u NBA. Noć kada sam izabran za Brooklyn Netse bila je jedna od najvažnijih stvari u mojoj karijeri pored osvajanja zlatne medalje na evropskom prvenstvu. Mislim da mi tek sada predstoji pravi rad u najjačoj ligi na svijetu. Mislim da mogu puno u NBA ligi, ali to ćemo vidjeti tek kroz nekoliko mjeseci - rekao je Musa.

Smatra da igrači koji dolaze iz Evrope ne trebaju da se boje NBA lige, jer su i NBA igrači "ljudi od krvi i mesa".

- Što se tiče mojih fizičkih predispozicija, niko ne treba da se brine, dobio sam sedam kilograma u periodu od 25 dana, tako da do početka sezone ne bih trebao imati nekih nedostataka. Trudit ću se da odmah dam doprinos ekipi - objašnjava košarkaš.

Denis Agović, momak koji trenira košarku i bavi se sportom uprkos cerebralnoj paralizi, uručio je Musi zahvalnicu uime Sportskih igara mladih.

Na kraju manifestacije, bh. reprezentativac je šutirao trojke s učenicima Gimnazije Dobrinja, slikao se i dijelio autograme.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2126

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/118Z_tc1Fjd8M3rO_gU8i3LQKU12SaZ4u?usp=sharing

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo