Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 15:21 |

Veleposlanik Republike Hrvatske posjetio Graničnu policiju BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. rujna (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić u ponedjeljak su u Glavnom uredu primili veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija i njegove suradnike Nives Tiganj i Hrvoja Ambreuša.  

Na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti i aktualnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama preko teritorija BiH, mjerama koje se poduzimaju u suzbijanju ilegalnih migracija, kao i procedurama GPBiH nakon otkrivanja ilegalnih migranata. 

Tom prilikom direktor Galić kazao je kako ova policijska agencija ulaže znatne napore u cilju osiguravanja uvjeta što efikasnijeg provođenja granične kontrole, kao i nadzoru granice duge oko 1 000 kilometara s Republikom Hrvatskom. Izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom GPBiH i hrvatske granične policije jer se, kako je kazao, brzo i profesionalno reagira i postupa s migrantima koji pokušavaju ilegalno prijeći granicu.

 - GPBiH od listopada 2017. godine poduzima mjere u skladu s Planom izvanrednog angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica koje su izložene pojačanom migracijskom pritisku, a koji podrazumijeva maksimalno angažiranje raspoloživog ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava - izjavio je Galić.

Dodao je kako angažiranje policijskih službenika iz drugih policijskih agencija koji zajedno s policijskim službenicima GPBiH vrše nadzor granice, predstavlja značajan korak u borbi protiv ilegalnih migracija.

Veleposlanik Ivan Del Vechio istaknuo je spremnost za nastavak obostrane suradnje i njezino daljnje unapređenje.

Zaključeno je kako će suradnja između GPBiH i Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada, naročito u razmjeni informacija, sprečavanju ilegalnih migracija te u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, priopćeno je iz bh. granične policije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'