Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 14:17 |

Sindikati srednjih škola HNŽ-a održali štrajk upozorenja i prosvjedu šetnju

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 10. rujna (FENA) - Predstavnici sindikata srednjih škola koji djeluju na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak su u Mostaru održali štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju kao izraz nezadovoljstva odnosom županijske vlade.

Nekoliko stotina članova sindikata, uz transparente, pištaljke, trube i bubnjeve, krenuli su nešto iza 13 sati od Kantarevca prema zgradi županijske vlade gdje im se unatoč pozivima nitko od nadležnih nije obratio.

Sindikalisti su poručili kako neće odustati od svojih zahtjeva te će organizirati još jedan štrajk upozorenja, nakon čega kreću u generalni štrajk.

Sindikati imaju tri zahtjeva, a jedna od njih je da im se odmah poveća plaća za 10 posto, a ne za 4 posto koliko je predlagala Vlada HNŽ-a.

- Moja plaća je 950 maraka. S uvećanjem od 4 posto plaća mi ne bi došla ni do tisuću maraka. Pa neka javnost procijeni je li to za jednoga profesora dolično ili nije, je li previše ili premalo. Ja mislim da je to premalo - kazao je ranije predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Sindikati, također, traže rješavanje statusa ljudi koji rade na određeno radno vrijeme jer, kako navode, HNŽ je jedina županija koja prošle godine nije imala natječaje. Traže i da se isplata pravomoćnih presuda na osnovu tužbi zbog razlike u visini toplih obroka od 2009. do 2013. vrši po vremenskom redoslijedu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta