Sport     | 10.09.2018. 10:23 |

Mlade bh. nogometaši sutra protiv Rumunije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati deveti susret u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2019. Izabranici Vinka Marinovića će gostovati selekciji Rumuniji u Ovidiuu, a meč će početi u 18 sati.

Trener golmana u bh. "U-21" timu Danimir Milkanović očekuje težak susret.

- Sigurno je da će biti teško jer Rumunija je odlična ekipa. Tim koji pobijedi Portugal u gostima sigurno ima kvalitet, a oni su to u petak uradili. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Pokazali smo u dosadašnjem dijelu kvalifikacija da imamo kvalitet i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama - kazao je.

Mlade selekcije BiH i Rumunije su se do sada sastajale pet puta. Oba tima su ostvarila po dvije pobjede, dok je jedan susret završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 8:5 u korist Rumunije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u boljoj formi pred sutrašnji meč. U posljednjih pet utakmica bh. reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda i to protiv Portugala (3:1), Velsa dva puta (4:0 i 1:0), Lihtenštajna (4:0) i Švicarske (3:0).

Rumuni su u posljednjih pet susreta ostvarili dvije pobjede (Švajcarska 2:0 i Portugal 2:1), te tri remija (Švicarska 1:1, Portugal 1:1 i Vels 0:0).

Sutrašnji meč će suditi Francois Letexier iz Francuske, a pomagaće mu zemljaci Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni i Thomas Leonard.

Nakon osam utakmica BiH je vodeća u grupi sa 18 bodova, tri više od Rumunije koja ima i utakmicu manje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom