Stranačke aktivnosti     | 09.09.2018. 12:07 |

Saopćenje za javnost Stranke penzionera (SPuBiH)

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost SP-U BiH

Banovići, - Sa predizbornog skupa SP-U BiH u Banovićima: Penzionerima će biti bolje samo sa svojom Strankom penzionera – umirovljenika BiH  u zakonodavnoj vlasti.

U prepunoj dvorani Doma kulture u Banovićima  održan je veliki predizborni skup SP-U BiH, na kojem su se okupili članovi, brojni građani i simpatizeri ove stranke.

 Na skupu je naglašeno: Stranka penzionera - umirovljenika BiH preferira da postane važan i odgovoran politički subjekt. Bosnu i Hercegovinu, kakvu mi želimo graditi, priželjkuje godinama i oko jedan i po milion siromašnih i onih ispod granice siromaštva,  obespravljenih i poniženih građana BiH.

 Dugoročno, naš Program je realan i ostvariv, on je vodić svim dobrim ljudima na putu izgradnje BiH i njene transformacije u BOLJU, demokratsku PRAVNU državu.

 Glavni ciljevi Stranke  su ovacijama pozdravljeni i dobili snažnu podršku, jer su prepoznati kao realni i moguće ostvarivi na dobrobit prije svega penzionaera ali i svih građanja BiH.

Kampanju je zvanično otvorila Predsjednica stranke gospođa Sonja Akšamija, koja je u svom nadahnutom obraćannju u kojem je  od više naših ciljeva posebno naglasila dva.  Prvi   je očuvati cjelovitu BiH po mjeri svih nejenih građana; a  drugi je veća penzija do 20 % za najmanje 300 hiljada penzionera. To je realno i moguće samo penzioneri trebaju izabrati tu mogućnost 7. Oktobra, glasajući za svoju Stranku penzionera umirovljenika BiH.

Nakon predstavljanja svih kandidata za Skupštinu TK i nosilaca listi za sve nivoe vlasti, na skupu su govorili i: Spomenka Mićić, nosilac liste za Skupštinu TK, za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Besim Mehić i Ramiz Ibričević, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Jovanka Marić, te najmlađa kandidatkinja za Skupštinu TK, dvadesetogodišnja Šejla Smailović iz Banovića.

Posebno su pozdravljeni nosioci lista  za Skupštinu ZDK i Parlamentarni dom FBiH, gosp. Ednan Drljević i Senad Pajić.

Odabrali smo pravu poruku „Pokreni“ jer našoj BiH,  nikad kao danas nije bilo potrebnije: znanje, iskustvo, tolerancija i solidarnost, dijalog i kultura. Mi u našim redovima to sve imamo i odlučno  želimo sve to podariti i građanima i državi, jer sve ovo zajedno sa patriotizam, moralom i pravdom nema cijenu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo