Stranačke aktivnosti     | 07.09.2018. 16:51 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

- U vremenu koje je ispred nas, uvjeren sam da ćemo morati biti uvezani u jedan pleter zajedništva, te tako poslati poruku svima koji bi malo drugačije promišljali BiH. Naše opredjeljenje jest narod, naše opredjeljenje jest domovina, i svi mi moramo prepoznati povijest, ali i pravo mjesto koje pripada hrvatskom narodu u BiH. Uvjeren sam, da ono što radimo, radimo za dobro čovjeka, prije svega za svoj narod, ali za sve druge, koje žive s nama, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj sjednici općinskog vijeća Ravno, povodom dana općine.

Čestitao je predsjednik Čović domaćinima na zalaganju kako bi Ravno postalo ugodno mjesto za življenje.

Vrijednosti, aktivnosti koje su iskazane, nadamo se da ćemo ih iduće godine još i više i prepoznati i prezentirati, te da će i životni uvijeti biti puno bolji nego do sada, kazao je dr. Čović.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno, Ružica Skaramuca, iznoseći plan rada u proteklih godinu dana. Posebnu zahvalu uputila je vijećnicama i vijećnicima, te svim djelatnicima općinskih službi na izuzetnoj suradnji, te je svim stanovnicima čestitala Dan općine.

Iznoseći projekte, infrastrukturne, gospodarske, turističke i sve druge, koji su se vodili ili su planirani na općinskom području, nazočnima se obratio i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović.

Šimunović se osvrnuo i na najosnovnije potrebe stanovnika za gospodarstvo, kulturu i sport. Posebno se osvrnuo na izradu Integrirane strategije razvoja općine Ravno, u razdoblju od 2019.-2027. godine, s koja će obuhvatiti sve segmente razvoja i općinskih planova. Vodoopskrbni sustav, kao i putna infrastruktura svakako su prioritet i redovno se u njih ulaže, istaknuo je načelnik Šimunović, te pohvalio potporu viših razina vlasti.

Raditi sve za brži i bolji razvoj te od Ravnog raditi mjesto za što ugodniji život svih stanovnika, istakao je kao glavni prioritet načelnik Šimunović, te se zahvalio hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću na svekolikoj pomoći u različitim projektima pruženim na području općine Ravno.

Posebno se zahvalio vijećnicima i djelatnicima općinskih službi na suradnji, a svim žiteljima općine čestitao Dan općine.

„Općina Ravno je mala i k tomu naša najmlađa lokalna zajednica. Međutim, ako pogledamo što se sve u njoj poduzima - poglavito na stvaranju infrastrukturnih i gospodarskih pretpostavki za bolji život njezinih žitelja – vidimo da je to jedna vrlo poduzetna lokalna zajednica, kazao je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u svome obraćanju, te istaknuo kako je Vlada na konkretan način sudjelovala u nekoliko projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, vodoprivrede, obrazovanja, ali i drugih resora, te da će to i nastaviti činiti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'