Bosna i Hercegovina     | 07.09.2018. 15:29 |

Potpisan ugovor o izgradnji ceste Novi Travnik - Gornji Vakuf/Uskoplje

FENA Marija Augustinovic

NOVI TRAVNIK, 7. rujna (FENA) - U Novom Travniku u petak je potpisan ugovor s izvođačima radova na izgradnji regionalne ceste Novi Travnik – Gornji Vakuf/Uskoplje, koja će biti financirana iz kredita koji je osigurala Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ).

Ugovor o izgradnji, u ukupnoj vrijednosti od oko 5,3 milijuna maraka, potpisan je s tvrtkama "Rudnici gipsa" d.d. Donji Vakuf i "Livnoputovi" d.o.o. Livno.

Direktor Direkcije za ceste SBŽ-a Sulejman Bečireveć kazao je da se radi o cesti koja je ostala neizgrađena u dužini od 12 kilometara.

- Za to smo sada dobili sredstva od Vlade SBŽ-a, u iznosu od šest milijuna maraka. Međutim, od ovog novca biti će utrošeno 5,3 milijuna, jer su izvođači radova dali niže cijene za deset posto u odnosu na neke standardne cijene - naglasio je.

Kako je rečeno, početak radova je planiran u roku od sedam dana od dana potpisivanja ugovora.

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo kazao je novinarima da se izgradnja ove ceste dugo čeka i da je ona od velike važnosti za Novi Travnik i Gornji Vakuf/Uskoplje.

- Ona spaja dvije općine i važna je, kako za povezivanje ljudi, tako i za ekonomiju i turizam. Kada bude izgrađena, tražit ćemo da bude kategorizirana kao magistralna - kazao je Lendo.

Skupština SBŽ-a donijela je krajem travnja odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju kod Razvojne banke Federacije BiH za izgradnju i sanaciju regionalnih cesta.

Tom odlukom, Direkciji za ceste SBŽ-a odobreno je kreditno zaduženje od šest milijuna marak, a Vladi SBŽ-a 12 milijuna maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dom zdravlja Novi Travnik dobio novo sanitetsko vozilo vrijedno 120.000 KM (VIDEO)

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

Nikšić i Lakić u Novom Travniku: Vlada FBiH podržat će daljnji rast općine (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom