Najave     | 07.09.2018. 15:39 |

Prijateljske veze Sarajeva u funkciji promocije grada kao univerzitetskog centra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Velika mreža svjetskih gradova s kojima Grad Sarajevo ima uspostavljene prijateljske odnose bit će stavljena u funkciju promocije Sarajeva kao univerzitetskog centra.

To je jedan od zaključaka radne posjete gradonačelnika Abdulaha Skake i saradnika Sarajevskom univerzitetu i razgovora s rektorom Rifatom Škrijeljom te prorektorima, saopćeno je s UNSA. 

Gradonačelnik je predstavio projekat promocije Sarajeva kao univerzitetskog centra, koji bi bio realiziran zajedničkim nastupom Grada i Univerziteta na domaćem i međunarodnom nivou u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti. Projekat će, između ostalog, biti realiziran organiziranjem zajedničkih studijskih programa na engleskom jeziku u saradnji fakulteta/akademija Univerziteta u Sarajevu i univerziteta iz gradova pobratima. Planirani zajednički studijski programi, koji bi nudili dvojnu diplomu, privukli bi u Sarajevo studente iz regiona, Evrope i svijeta.

Rektor Škrijelj je predloženi projekat ocijenio kao izuzetno kvalitetan te istaknuo njegovu usklađenost s dugoročnim planovima i internacionalizacijom kao strateškim ciljem Univerziteta u Sarajevu.

Naglašeno je da će ovaj projekat biti od velikog značaja za Grad Sarajevo i Univerzitet, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. S ciljem poboljšanja uvjeta za obrazovanje i razvoj društva znanja, izraženo je opredjeljenje Grada i Univerziteta za zajedničko djelovanje na ovom projektu, koje će biti ozvaničeno i odgovarajućim sporazumom.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta