FENA biznis     | 07.09.2018. 14:43 |

AVON Djevojke na trčanju u nedjelju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

FENA Saopćenje

Olimpija Run Fest promoviše ravnopravnost i društvenu odgovornost. U nedjelju, 9. septembra, održat će se 6. po redu  trka za djevojke, žene i djevojčice s ciljem osnaživanja uloge žene u sportu i bh. društvu. Broj učesnica je ograničen, a sve očekuju vrijedni pokloni.

Prije nešto više od 45 godina, tačnije, 1972. godine, ženama je po prvi put dozvoljeno učešće u maratonu i to zahvaljujući hrabroj Kathrine Switzer koja je još ranije, 1967. uprkos fizičkom pokušaju odstranjivanja sa trke od strane organizatora Bostonskog maratona, uspješno završila trku i na taj način ušla u historiju. O napretku na ovom polju u našoj zemlji te važnosti uloge žena u sportu i društvu govori i održavanje 6. po redu trke samo za žene, djevojke i djevojčice pod nazivom „AVON Djevojke na trčanju“ na kojoj se u nedjelju očekuje oko 500 učesnica. To je ujedno i najstarija trka ove vrste u BiH, koju je pokrenulo Udruženje „Marathon“ Sarajevo.

„Sretni smo i ponosni na odziv bh. građanki na ovu zabavnu ali i društveno odgovornu trku na kojoj se može i šetati. Start je planiran u 10 sati ispred SCC centra, a trasa trke duge 4 km prolazit će kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Prijave za žensku trku otvorene su još dva dana, međutim broj mjesta je ograničen, tako da savjetujemo sve zainteresirane da se u subotu na upisnom mjestu u SCC centru prijave i uplate kotizaciju kako bi osigurale svoj startni broj. Ujedno, ova trka mnogim učesnicama će poslužiti kao priprema za „Sarajevo Sberbank polumaraton“, trku dugu 21,1 km, planiranu za 16. septembar“, izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

„Trčimo zajedno za zdraviji život žena“ slogan je ovogodišnjeg izdanja „Avon Djevojke na trčanju“. Društveno odgovorni aspekt trke usmjeren je na borbu protiv karcinoma dojke. Kompanija AVON, koja je generalni sponzor ove trke, već godinama aktivno djeluje u borbi protiv raka dojke, a Udruženje Marathon će i u ovoj godini od uplaćenih kotizacija za trku izdvojiti donaciju koja će biti uručena Udruženju „Novi Pogled“ iz Mostara. Osim toga, u istu svrhu, kompanija „BioTechnology and Genetics“ poklonit će ovom Udruženju vrijedan MyBrca skrining test, namijenjen za rano otkrivanje genetske predispozicije za razvoj karcinoma dojke i jajnika.

Sve učesnice u startnom i finišerskom paketu očekuju brojni pokloni, uključujući i startni broj sa čipom, posebno dizajniranu dri-fit majicu, čokoladice, sprej za tijelo i gel za tuširanje kompanije Avon, Tupperware posudice za hranu, Tupperware olovka, najbolji izotonični napitak na tržištu „Powerade“, Dukat Fit napitak te okrepa u finišu.

Prijave i informacije za trku dostupne su ovdje (https://www.sarajevomarathon.ba/djevojke-na-trcanju/ ), kao i putem Facebook stranice „Djevojke na trčanju“ (https://www.facebook.com/djevojkenatrcanju/ ). Učesnice će moći podići svoj startni broj i paket u subotu, 8. septembra od 11 do 17 sati te u nedjelju, na dan trke, od 8:45 do 9:45 sati u prizemlju SCC centra, na štandu Udruženja Marathon Sarajevo.

Osim trke za djevojke, djevojčice i žene, na isti dan održat će se i trka za djecu pod nazivom „Nesquik Kids Run“, a u okviru sarajevskog Olimpija Run Festa. Trasa trke duge 800m startat će također ispred SCC centra te voditi kroz Vilsonovo šetalište, a sve učesnike očekuju medalje i brojni pokloni.

Prijave za trku za djecu moguće su do 9. septembra putem web stranice (https://www.sarajevomarathon.ba/kids-run/registruj-se/  ) Udruženja Marathon Sarajevo, dok limit od 400 učesnika ne bude popunjen.

Kontakt informacije:

McCANN Sarajevo

71.000 Sarajevo
Bosne i Hercegovine

NEA MANJURA | PR ASSISTANT
T +387 33 267 110 | F +387 33 267 121

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Idealan ljetni obrok ili užina: Dukat SenSia Snack sa brusnicom, žitaricama i ch

Nova ulaganja u BiH iz Lactalis grupe: novih 3,5 miliona KM za Lactalis BH

Frenkie poziva: „Završi pjesmu i snimamo zajedno spot“

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom