Bosna i Hercegovina     | 07.09.2018. 12:42 |

DNZ BiH – Krajiška stranka: Želimo razvoj i napredak Krajine

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 7. augusta (FENA) - Svoje programske prioritete, sa kojima izlazi pred birače 7. oktobra 2018. godine, Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka definirala je polazeći od svojih programskih opredjeljenja i polazeći od ambijenta i stanja u kojem se danas nalaze Krajina, Federacija BiH i Bosna i Hercegovina.

- Između ostalog,  zalagat ćemo se za ravnopravnu Krajinu u evropskoj BiH, te razvoj i napredak Krajine  temeljen na resursima, bile su to prve poruke danas na konferenciji  za medije u Bihaću, kojom je DNZ BiH – Krajiška stranka počela predizbornu kampanju za Opće izbore u BiH.

- Cilj nam je povratak u zakonodavna tijela Federacije BiH, za što, objektivno procjenjujemo, imamo stvorene sve uslove. Smatramo da je učešće DNZ BiH – Krajiške stranke u federalnim zakonodavnim tijelima potreba, ne samo Krajiške stranke, nego i svih građana ovog dijela BiH. Naše četverogodišnje odsustvo, svelo je interese i glas Krajine na jeftine predizborne predstave -  rekao je Rifat Dolić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Predsjednik stranke i nosilac liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Admil Mulalić izrazio je nadu da će kampanja proteći u demokratskoj atmosferi, te da će se politički subjekti nadmetati činjenicama i argumentima.

- Izvršili smo određeni politički zaokret i organizirali se kao regionalna stranka. Podsjetit ću da smo uvijek bili stabilizirajući faktor u političkim prilikama na kantonu i to će DNZ BiH i u budućnosti biti. Nastupamo skromno, postavili smo sebi objektivne ciljeve, ali smo sigurni da možemo napraviti konkretne i neophodne iskorake - dodao je Mulalić.

Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka u predizbornu kampanju ulazi s krajiškim programom, pod nazivom „Ja volim Krajinu“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel