Stranačke aktivnosti     | 07.09.2018. 10:04 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković poziva federalnoga premijera Fadila Novalića i ministricu financija Jelku Miličević da objasne javnosti što se događa sa najavljenom izgradnjom brze ceste kroz Lašvansku dolinu i kakva je sudbina oko 100 milijuna maraka obećanih za tu prometnicu nakon što je Rusija još prošle godine uplatila klirinški dug Bosni i Hercegovini:

“Prošlo je puno vremena od kako su na račun Federacije legla raspodijeljena sredstva od klirinškoga duga i nakon početnoga podgrijavanja nade i sijanja optimizma praktično je zamrla i priča o gradnji brze ceste kroz Lašvansku dolinu, a ozbiljne aktivnosti nisu nikada niti pokrenute. Veoma sam zabrinut i plaše me glasine koje ovih dana čujem i sumnje koje svi možemo pročitati da su tih oko 100 milijuna maraka, koliko je bilo obećano za ovaj prevažni projekt, možda progutale proračunske rupe. Tražim od premijera Novalića i ministrice Miličević, kao najodgovornijih ljudi u Vladi, ali i predsjednika FBiH Marinka Ćavare, kao šefa federalne izvršne vlasti, da javnosti ponude konkretan odgovor o sudbini izgradnje brze ceste kroz Lašvansku dolinu.

Gospodarstvo u Središnjoj bosni je na izdisaju, mladost ne vidi perspektivu, naselja su nam demografski unakažena i bila bi istinska agonija ako je netko odlučio prolongirati izgradnju žile kucavice ovoga važnoga političkoga i prometnoga prostora. Kao budućem zastupniku u Parlamentu FBiH cesta Lašva-Travnik će biti moj prioritet već na početku mandata i tražiti ću odgovornost za one koji svjesno opstruiraju ovaj projekt.“ kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HS BiH pozvao Schmidta da nametne sve zakone koji su BiH potrebni za rješavanje unutarnjih problema

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu