Stranačke aktivnosti     | 07.09.2018. 08:10 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Noćas točno u ponoć i jednu sekundu, molitvom za svoj napaćeni hrvatski narod, sa svetoga mjesta – Sjemeništa sluge Božjeg Petra Barbarića u Travniku, započela je predizborna kampanja Koalicije Hrvatsko zajedništvo i Hrvatskoga pokreta za središnju Bosnu kao dijela hrvatskoga zajedništva.

U borbu za opstanak i budućnost ove naše zemlje Koalicija Hrvatsko zajedništvo krenula je iz Travnika, a kampanju će završiti u Mostaru, što je simbolika dva grada koja proživljavaju istu sudbinu na dvije obale Lašve i Neretve. Prva poruka Hrvatskoga zajedništva jeste da tama ne može vječno trajati i da zora bolje budućnosti sviće.

Nazočne je pozdravio domaćin Anto Bilić, zastupnik HDZ1990 u Županijskoj skupštini Središnja Bosna i voditelj Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu.

„Ovo je vapaj, krik, molba, zahtjev: promijenimo odnos prema svome narodu! Ovdje u Travniku se bije boj za opstanak hrvatskoga bića u BiH i zato večeras započinjemo kampanju uz obećanje: radit ćemo s narodom i nećemo se bogatiti na račun siromašnih, a svoja obećanja ćemo ispuniti!“, kazao je u svojem obraćanju nazočnima Ilija Cvitanović, predsjednik Koalicije Hrvatsko zajedništvo i dodao: „U Daytonu je definiran paritet između Travnika i Mostara, a gdje je Travnik danas? Zaboravljen od vladajućih! I zato smo večeras ovdje kako bismo poslali poruku da ovako više ne možemo! Mi smo tu i jamčimo da nećemo raditi kao naši prethodnici. Vodit ćemo odgovornu politiku u kojoj je čovjek na prvom mjestu. Jamčimo vam: tu smo i nećemo se odnaroditi. Radit ćemo za narod i državu, za opstanak i ostanak, za budućnost ove naše lijepe zemlje.“

Doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda u emotivnom govoru pozdravila je sve nazočne riječima: „Je l' dosta više pogrješnih politika, omalovažavanja i osiromašivanja građana ove zemlje?! Ja kažem: dosta je! I kad budem predsjednica mome hrvatskom narodu, kao i Srbima i Bošnjacima i svim građanima BiH, obećavam: tama ne može vječno trajati. Imate mogućnost izbora jer mi smo oni koji će realizirati predizborna obećanja i vratiti dostojanstvo svakom čovjeku“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Iračka vlada okončava misiju koalicije pod američkim vodstvom u zemlji

Pregovori o novoj nizozemskoj koaliciji blizu kolapsa nakon povlačenja ključne stranke

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana