Stranačke aktivnosti     | 06.09.2018. 11:41 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, sinoć je učestvovao u projektu Instituta „ KULT“ pod nazivom „ Na kafi sa ... „ koji je okupio veliki broj mladih, zainteresiranih da razgovaraju i upoznaju bolje kandidate za Predsjedništvo BiH.

Šepić je do sada zagovarao ozbiljne politike za mlade u svom političkom djelovanju ali politička volja onih koji imaju moć i vode zemlju, na polju zaustavljanja odlaska mladih iz BiH i poboljšavanja uslova njihovog obrazovanja, zapošljavanja i uopće dostojanstvene egzistencije je uvijek izostajala.

Nezavisi blok zagovara novu politiku, bolju politiku, politiku rješenja koja će od civilnog sektora i građana uopće tražiti partnera u izgradnji boljeg društva i bolje stvarnosti. Mladi su ključni i odlučujući faktor rješenja društvenih problematika u BiH ali im se moraju omogućiti mehanizmi djelovanja na čemu Nezavisni blok aktivno radi.

„ Mladi su umorni od populističkih poruka i raduje me da vidim da je veliki broj mladih ljudi svjestan potrebe za novom politikom. Iznenađen sam stepenom njihovog znanja o mojim zalaganjima konkretno i raduje me što su u stanju praviti jasne razlike onih koji rade i onih koji ne rade. Nezavisni blok i sada ozbiljno radi i radit će na konkretnim rješenjima unutar populacijske politike. Mladi kojima se omogući sigurno radno iskustvo nakon školovanja zasigurno će se lakše odlučiti za ostanak u BiH.

Nezavisni blok se ne želi koristiti populizmom i mlade koristiti u svrhe kampanja kao besplatnu radnu snagu. Nezavisni blok mlade vidi kao stvarne partnere u iznalaženju ideja i kreira rješenja za aktuelne probleme. Za to imamo argument ne samo u listi kandidata koja obiluje mladima već i u svakodnevnoj aktivnoj saradnji sa mladim ljudima koji predlažu svoje ideje i koje mi realiziramo. Za razliku od drugih nećemo biti oni koji koriste već oni koji sarađuju za dobrobit cijelog društva. Mladi su naša snaga, sadašnjost ali i budućnost koju želimo boljom izgraditi zajedno.„ -  izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije