Bosna i Hercegovina     | 06.09.2018. 10:43 |

Danas nastavak 154. i 155. sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Vlada Federacije BiH danas će, u nastavku 154. sjednice, započete 30.8.2018. godine, u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije BiH razmatrati Prijedlog odluke da iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, deponovanih na transakcijskom računu posebnog fonda Razvojne banke FBiH, otvorenog kod Centralne banke BiH, bude doznačen iznos od 2.584.475,16 KM za uplatu doprinosa za 161 radnika privrednih društava IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, IP Krivaja d.o.o. Zavidovići, Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići i PD Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići, koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Vlada će se, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetnišrtva i obrta, izjasniti o izmjeni Odluke o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih ovom ministarstvu Budžetom FBiH za 2018. godinu. Ovom unutrašnjom preraspodjelom bit će osigurano dodatnih 1.300.000 KM, što će omogućiti raspisivanje novog javnog konkursa za izgradnju poduzetničkih zona.

Na dnevnom redu su i predloženi dokumenti potrebni za raspisivanje javnog konkursa za izbor i nominovanje jednog člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo uime državnog kapitala, te davanje saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo, također uime državnog kapitala.

Po okončanju 154., bit će održana 155. sjednica Vlade FBiH, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Održane dvije izvanredne telefonske sjednice Vijeća ministara BiH

Vlada FBiH - Odluke o staroj deviznoj štednji

Vlada FBiH za programe četiri fondacije iz obasti kulture odobrila više od 5,4 miliona KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo