Ekonomija     | 06.09.2018. 10:41 |

Poziv za učešće na međunarodnim poslovnim susretima "Match4Industry"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Privredna komora Federacije BiH u saradnji sa Centrom za razvoj odnosa BiH i Turske BIGMEV i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA), poziva firme da učestvuju na 7. međunarodnim poslovnim susretima "Match4Industry" koji će biti održani 31. oktobra i 1. novembra na Sajmu industrije i tehnologije "SANTEK", Kodžaeli, Turska.

Poslovne susrete "Match4Industry" organizira ABİGEM Istočna Marmara i Trgovinsko-industrijska komora Kodžaeli u saradnji sa brojnim međunarodnim organizacijama za podršku biznisu iz Evrope i šire, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

Organiziranje tih poslovnih susreta implementira se kao dio aktivnosti Evropske poduzetničke mreže (EEN), najveće svjetske mreže za podršku firmama u oblasti međunarodne saradnje.

"Match4Industry" je dio jedinstvenog koncepta "obavljanja posla na terenu" koji omogućava održavanje ciljanih sastanaka firmi jedan na jedan (B2B) u okviru sajamskih događaja kao i posjete kompanijama i održavanje sastanaka u njihovim prostorijama.

Na ovogodišnjem događaju očekuje se više od 350 izlagača i oko 40.000 posjetitelja.

Sektori/područja interesa su: automobilska oprema, metali i mašine/uređaji, plastika i guma, hemijska industrija (automobilske boje, premazi i zaštita), građevinarstvo i građevinski materijali, energija, okoliš, elektrika i elektronika, informaciono-komunikacione tehnologije i žensko poduzetništvo.

Rok za prijavu je 1. oktobar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poslovni susreti privrednika iz BiH i Turske - Unaprijediti saradnju i povećati robnu razmjenu

Poslovni susreti predstavnika prehrambene industrije BiH i Srbije 15. novembra

Na Bjelašnici završeni poslovni susreti poduzetnica iz Srbije, Hrvatske i BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta