Stranačke aktivnosti     | 05.09.2018. 17:25 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Danas je istekao rok koji su borci dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, gdje bi se razmatrala tačka dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Borci su iz tog razloga danas protestvovali i blokirali glavnu ulicu u Sarajevu, nakon čega je došlo do incidenta s policijom a prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeno je 30 boraca.

Nezavisni blok najoštrije osuđuje upotrebu sile nad braniocima i traži da institucije vlasti odgovorno, zajedno sa predstavnicima boraca, konačno iznađu rješenje za ovu populaciju.

“  Žalosna je i poražavajuća činjenica da ni danas, skoro 23 godine nakon završetka rata nisu riješena pitanja i status boraca, branilaca ove zemlje i potpuno je neprihvatljiva upotreba sile prema ovoj populaciji.

Porazne su ove situacije. Ispada da su Dodik i Čović riješili status pripadnika boraca iz svojih naroda, a jedino su bošnjački branioci i danas u ovakvoj situaciji i nad njima se pokušava demonstrirati sila. To odgovorna politika koju zagovaram nikada neće dopustiti.

Neka je stid sve one koji su doveli branioce u ovaj položaj, a siguran sam da će čestiti borci, ali i odgovorni političari koji žele napredak i razvoj zemlje očuvati dostojanstvo i neće dozvoliti nasilje i okrenuti se budućnosti u kojoj će ovakve scene kao danas, ali i dosadašnje politike koje nisu riješile pitanja ovih ljudi, biti ružna prošlost ubrzo.“  - izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu