Stranačke aktivnosti     | 05.09.2018. 15:05 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

SBB predizbornu kampanju počinje iz Srebrenice

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost BiH danas je na sjedici u Sarajevu verificiralo odluku da će predizborna kampanja SBB-a početi 7. septembra velikim skupom u Srebrenici.

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari, obilaska spomen sobe u bivšoj fabrici akumulatora, predviđeno je da više stotina članova SBB-a pješke prođe Srebrenicom i da predizborni skup počne u 17 sati u Domu kulture.

Otvaranjem kampanje u Srebrenici SBB šalje višeslojnu i općedržavnu poruku da je BiH neupitna, jedinstvena i nedjeljiva država. U tom gradu se dogodio genocid nad Bošnjacima i SBB na ovaj način potencira svoje poznato stajalište da žrtve genocida, preživjeli Srebreničani i Srebrenica trebaju biti stalno i tokom cijele godine  prisutni u srcima građana i političkom životu BiH.

Na današnjoj sjednici je također odlučeno da će završni, spektakularni predizborni skup SBB-a, biti održan 5. oktobra u velikoj dvorani Centra Skenderija u Sarajevu, koja može da primi desetak hiljada ljudi.

Također, Predsjedništvo SBB-a na današnjoj sjednici usvojilo je izborne slogane stranke. U predsjedničku i stranačku kampanju SBB će ići sa sloganima: „Biraj moćnu BiH“, „Život za BiH“. „Ekonomija, a ne dinastija“, „Za Evropu, nas je više!“ i „Sve za državu“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nova predsjednica Glavnog odobra SBB-a Ina Pamukčić, Amer Kapo generalni sekretar

Saopćenje za javnost SBB

Radončić uputio čestitku povodom Vaskrsa

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana