Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.09.2018. 12:24 |

U Kabulu uhapšeno jedanaest pripadnika Haqqani mreže

FENA Internet

KABUL, 5. septembra (FENA) - Jedanaest pripadnika militantne mreže Haqqani uhapšeno je u glavnom gradu Afganistana, saopćila je Nacionalna direkcija za sigurnost (NDS), dan nakon što su talibani objavili smrt osnivača grupe Jalaluddina Haqqanija, prenosi Reuters.

Tokom akcije afganistanskih specijalaca uhapšeno je 11 osoba i zaplijenjena je velika količina oružja, municije i eksploziva, navodi NDS u saopćenju.

Talibani su jučer objavili da je Jalaluddin Haqqani, koji je sedamdesetih godina prošlog stoljeća osnovao mrežu Haqqani, preminuo nakon dugotrajne bolesti.

Haqqanijev sin Sirajuddin jedan je od glavnih operativnih zapovjednika te mreže.

Jalaluddin Haqqani je postao poznat kao vođa gerilaca u kampanji pod pokroviteljstvom SAD-a protiv sovjetskih snaga koje su okupirale Afganistan tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali se kasnije pridružilo talibanima, boreći se protiv američkih trupa nakon što je talibanski režim srušen 2001. godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Italijanska policija uhapsila Tadžikistanca zbog povezanosti s terorizmom

Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Dvojica vodećih generala okrivili Bidenovu administraciju za haotično povlačenje iz Afganistana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta