Ekonomija     | 04.09.2018. 15:46 |

USAID-ov FAR projekt nastavlja pomagati Poreznu upravu FBiH do kraja 2019.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH) Šerif Isović i šef USAID-ovog FAR projekta Mark Campbell razgovarali su danas o nastavku pružanja podrške modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave FBiH.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja informacionog sistema, odnosno softverskih rješenja koja će unaprijediti rad Porezne uprave kako bi ona bila što kvalitetniji servis poreznim obveznicima. 

Radi poboljšanja usluga poreznim obveznicima i stvaranja efikasnijeg poreznog okruženja istaknuto je da će projekat podrške USAID-a biti nastavljen do kraja 2019.  

Navedeno je da je uz podršku USAID-a do sada unaprijeđena primjena Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, uvođenje on-line uvjerenja, odnosno omogućavanje svim građanima pristup informacijama o uplaćenim doprinosima, omogućena kvalitetnija priprema inspekcijskog nadzora uz dogradnju ADRIS aplikacije, te praćenje postupka inspekcijskog nadzora, urađena nadogradnja on-line sistema za praćenje priređivača igara na sreću, kao i ostvarene bolje mogućnosti za utvrđivanje poreznih obveznika koji ne podnose porezne prijave, odnosno ne izvršavaju svoje porezne obaveze.

Podrška koju je USAID pružio u okviru svojih projekata je podrška, ne samo Poreznoj upravi, nego i BiH u cjelini, odnosno svim njenim građanima, a njen krajnji rezultat je veća naplata javnih prihoda i kvalitetniji život građana u svim segmentima života, saopćeno je iz PUFBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo