Bosna i Hercegovina     | 04.09.2018. 14:34 |

Seminar o odnosima s javnošću i strateškom komuniciranju u odbrambenom sistemu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Seminar „Stanje i perspektive odnosa s javnošću i strateškog komuniciranja u odbrambenom sistemu u BiH“ održan je u Sarajevu u organizaciji i saradnji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH i uredom te ambasade za odbrambenu saradnju (ODC), saopćeno je iz Ministarstva odbrane.

- Važnost seminara se ogleda u tome da bi se na rukovodećem nivou započela diskusija o politici odnosa sa javnošću kao i uspostava kohezivnog, okvirnog plana strateške komunikacije i javne diplomatije u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH - navodi se u saopćenju.

Ukazujući na važnost seminara, zamjenik ministra odbrane Jusić je istakao će poslužiti da „vidimo i poslušamo šta su to naši prijatelji i partneri iz Ambasade SAD-a u BiH vidjeli i čuli na terenu u komandama i jedinicama OSBiH, da saslušamo njihove prijedloge za unapređenje odnosa s javnošću, ali i da čujemo koji su to mogući modaliteti gdje je potrebno načiniti iskorake u ovom području i gdje i na koji način nam oni, kao partneri, mogu dati pomoć i podršku.“

Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Senad Mašović, također je naglasio značaj i ulogu medijske prezentacije aktivnosti OSBiH te istaknuo spremnost unapređenja ove oblasti u narednom periodu.

Direktor za odnose s javnošću Nacionalne garde Marylanda, pukovnik Charles Kohler, rekao je da je Nacionalna garda Marylanda ponosna što može da uči od partnera iz BiH i što može da pruži podršku partnerima u njihovim ciljevima i naporima.

- Potreba za razvijanjem zajedničke poruke u bilo kojoj vojnoj organizaciji je od suštinskog značaja za informiranje javnosti te se radujemo izgradnji naših dugotrajnih odnosa kroz nove inicijative - kazao je pukovnik Kohler.

U tom kontekstu, zamjenik ministra odbrane Jusić je izrazio zahvalnost prijateljima i partnerima iz Sjedinjenih Država koji podržavaju euroatlantski put BiH i kroz svoje programe i projekte pomažu podizanju nivoa profesionalizma i interoperabilnosti OSBiH. Posebno je istakao značaj podrške u segmentu unapređenja odnosa s javnošću i strateškog komuniciranja.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu