Bosna i Hercegovina     | 04.09.2018. 13:36 |

Mektić: Ovo je bio pokušaj da se promovišu neke politikantske ideje

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) – Povodom odluke Zastupničkog doma PSBiH da se na dnevni red današnje sjednice ne uvrsti zahtjev za njegovu smjenu, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je izjavio da se radilo o politikanskoj incijativi.

Tu inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, mjesec dana uoči parlamentarnih izbora, podnijeli su zastupnici SNSD-a i DNS-a.

-  Ovo je bio pokušaj da se promovišu neke politikantske ideje. Što se mene tiče mogu da podnose inicijative svaki dan i to me ne interesuje. Nikakva politikantska incijativa ne može me natjerati da drugačije mislim, a pogotovo da šutim – izjavio je Mektić.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Palamentarne skupštine BiH Staša Košarac je izjavio da je „probosanski blok sačuvao ministra Mektića, jer je on dio tog bloka“. 

- Vidljivo je da su stranke, pretežno iz Federacije BiH zajedno sa SDS-om, sačuvale Mektića da se danas o tome ne raspravlja – izjavio je Košarac novinarima.

 Šef Kluba zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Aleksandra Pandurević, na čiji su prijedlog zastupnici usvojili odluku da se sa dnevnog reda današnje sjednice skine tačka o Mektićevoh smjeni, izjavila je da se radilo o neozbiljnoj inicijativi.

-  Prvo neobrazložena, a potom ni oni koji su je potpisali, odnosno dva poslanika nisu se udostojila da dođu na sjednicu – dodala je Pandurević.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo