Bosna i Hercegovina     | 04.09.2018. 09:57 |

Bećirović: Vratiti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima Denis Bećirović na skupu, održanom u Gornjem Vakufu, poručio je da će nastojati vratiti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata.

Pripadnici ova dva najbrojnija naroda u entitetu FBiH, naglasio je, imaju najveću odgovornost za kreiranje demokratskog okruženja u kojem će se svi drugi osjećati sigurno, zaštićeno i ravnopravno.  

Svoju misiju vidi kao misiju razvijanja dijaloga, povjerenja i saradnje među građanima i narodima, naročito Bošnjacima i Hrvatima.

- U Bosni i Hercegovini u cjelini se moramo odlučno boriti za integraciju našeg društva. Unutrašnje povezivanje je preduslov izgradnje funkcionalne države koja ima euroatlantsku perspektivu. Antibosanske politike podjele možemo i moramo poraziti jedino politikom unutrašnjih i u konačnici euroatlantskih integracija. Integrisanjem djece u jedinstven obrazovni sistem, u okviru kojeg će naša djeca sticati pozitivno lično iskustvo u druženju sa svojim sugrađanima različitih etničkih pripadanja, ali i spoznavati činjenice o našim zajedničkim korijenima i zajedničkoj pripadnosti domovini Bosni Hercegovini je najbolji način poražavanja neprijatelja naše države - zaključio je Bećirović. 

Ovom prilikom predstavljena je knjiga Denisa Bećirovića „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ o kojoj su govorili promotori Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, Hadžem Hajdarević, Ferid Buljubašić, Mustafa Polutak, Mulo Hadžić, Zukan Helez i Benjamina Londrc. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'