Bosna i Hercegovina     | 03.09.2018. 14:27 |

PU Prijedor: Radovanović otkinuo slavinu i nanio sebi povrijede

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 3. septembra (FENA) – Iz Policijske uprave Prijedor danas je saopćeno da je Borislav Radovanović (1970.), tokom boravka u prostoriji za zadržavanje osoba lišenih slobode, „otkinuo slavinu za vodu i iskoristio je za samopovređivanje“.

Radovanoviću je ukazana medicinska pomoć, saopćeno je iz ove uprave, uz navođenje inicijala osobe koja je sebi nanijela povrede.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju, kako se dodaje, svih okolnosti navedenog događaja.

Jutros su pripadnici policije u Prijedoru, u službenim prostorijama, zadržali lišenjem slobode Borislava Radovanovića, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Kako su saopćili, Radovanović je zatečen na mjestu izvršenja prekršaja, te uz upotrebu sile zadržan lišenjem slobode, zbog okolnosti koje ukazuju da će ponoviti prekršaj.

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe "Pravda za Davida".

Njemu je od ranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.

Borislav Radovanović se jutros, kako navode pojedini mediji, pojavio na poslu u Policijskoj stanici Prijedor, iako je u maju prošle godine udaljen s radnog mjesta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo