Bosna i Hercegovina     | 03.09.2018. 14:11 |

Potpisani ugovori o asfaltiranju puteva na području Kalesije

FENA Saopćenje

KALESIJA, 3. septembra (FENA) - Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je s predstavnicima izvođača radova potpisao ugovore o asfaltiranju puteva na području općine Kalesija. Riječ je o projektima vrijednosti 500.000 KM, a učešće u asfaltiranju i rekonstrukciji puteva dali su i građani svojim novcem.

Ugovori su potpisani za put Palavre-Jajići-Mramorovi, Mešanovići-Prela, MZ Kalesija Centar, put Blatni potok u MZ Zates, put Brđanovići u MZ Vukovije Donje, Krušićki put u MZ Prnjavor, put Donja Mahala u MZ Zates, put Jahići u MZ Miljanovci, Ul. Safeta Zulića u MZ Sarači-Lipovice, put Gaj u MZ Miljanovci te put u MZ Brda. 

- Ove godine imamo nešto skuplji asfalt u odnosu na prije, jer je došlo do poskupljenja nafte, ali mi smo odlučili da više novca nećemo tražiti od građana da namire tu razliku već će općina iz svog budžeta izdvojiti sredstva - rekao je Džafić. 

Općina Kalesija imenovat će Nadzorni organ, koji će vršiti kontrolu urađenog posla kako bi svi putevi bili urađeni u skladu sa propisima.

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća bit će razmatran rebalans budžeta kako bi se izdvojila sredstva za asfaltiranje puteva u svim mjesnim zajednicama koje su kandidovale projekte, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Obnovljena i posljednja raskrsnica na tramvajskoj pruzi na pravcu od Ilidže do Marijin Dvora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta