Stranačke aktivnosti     | 03.09.2018. 09:38 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Srebrenik na nogama! Bećirović poručuje: Najveća snaga BiH ste Vi, njeni građani!

Dr. Denis Bećirović je u prepunoj sali Doma kulture u Srebreniku poručio: „Ovaj drevni bosanski kraljevski grad, prijestolnica bosanskih vladara iz vremena kada mnoge današnje evropske države nisu bile niti u začetku, trajni je podsjetnik na našu bogatu, ponosnu historiju. Moramo razvijati svijest o našoj domovini kao jednoj od najstarijih evropskih država, prvenstveno radi nas samih, ali i radi onih koji misle da Bosna i Hercegovina ovisi o volji bilo koga osim njenih građana. Bosna i Hercegovina je neuništiva država.“ 

Bećirović je pojasnio da je „za Bosnu i Hercegovinu od presudne važnosti razvijanje državotvorne svijesti i iz drugih razloga. Mi moramo biti svjesni naše vrijednosti i naše autohtone kulture. Ne smijemo dozvoliti da društvom zavladaju podaničke politike i mentaliteti u kojima svoje potcjenjujemo, a tuđe veličamo. Posljedica takvog odnosa može biti samo potcjenjivanje naše države i resursa od strane onih koji su kroz prošlost pokazali da se znaju vješto okoristiti podaničkim odnosom domaćih političkih faktora.“ 

„Mi druge domovine nemamo. Ova zemlja je matica i majka svih njenih ljudi. Svi drugi su dobrodošli kao prijatelji, gosti ili partneri, ali ne kao bilo kakvi tutori ili tobožnji zaštitnici. Mi smo pokazali da sebe možemo i znamo zaštiti, upravo od tih koji i danas pokušavaju nametnuti vlastite retrogradne političke agende i ideje koje su nekompatibilne sa našom tradicijom suživota, razumijevanja i solidarnosti,“ zaključio je Bećirović. 

Pored autora prof. dr. Denisa Bećirovića, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori Saša Magazinović, Jasmin Imamović, Nerkez Arifhodžić, prof. dr. Omer Hamzić, prof. dr. Edin Mutapčić, mr. Ferid Buljubašić i doc. dr. Benjamina Londrc.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo