Stranačke aktivnosti     | 02.09.2018. 17:23 |

Saopćenje za javnost SDA USK

FENA Saopćenje

Činjenice umjesto obećanja: U Sanskom Mostu realizovani projekti vrijedni 3,5 miliona KM

Općinski odbor SDA Sanski Most upriličio je u petak javnu tribinu čiji je cilj bio da se građani upoznaju sa rezultatima rada stranke u proteklom mandatu. Ovom prilikom predstavnici Sanskog Mosta u organima vlasti na svim nivoima iznijeli su niz činjenica o već urađenom, ali i o planovima za naredni period.

Kako je istakao općinski načelnik Faris Hasanbegović u općini Sanski Most su od 2015. godine do danas realizirani projekti u vrijednosti od preko 3,5 miliona KM, dok su projekti vrijedni preko milion KM u fazi realizacije. ”Odobreno nam je još dodatnih oko milion KM za koje se trebaju provesti postupci izbora izvođača. Posebno bih se zahvalio na podršci koju je ova općina imala sa viših nivoa, i svakako ministarstvu Šemsudina Dedića i Federalnoj vladi, te Vladi USK i premijeru Rošiću”, izjavio je, te najavio nekoliko značanjih projekata u 2018. godini koji uključuju put prema Banjaluci, kanalizacionu mrežu u Zdeni, veći broj lokalnih vodovoda i mnoge projekte infrastrukture u većini mjesnih zajednica.

Zastupnik u Skupštini USK Sanel Mahić naglasio je da je položaj kantona 2014. godine bio izuzetno težak zbog nagomilanih dugova i drugih obaveza, te rastrošnosti prijašnje Vlade. “Uspjeli smo da vidljivo popravimo stanje, a za našu općinu obezbijedili smo značajna financijska sredstva. Za putnu infrastrukturu smo obezbijedili skoro milion KM, za industrijsku zonu Šejkovača dodatnih 100 hiljada KM, izvršena je rekonstrukcija mosta u Kamengradu u iznosu 206 hiljada KM obezbijeđena su sredstva za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u iznosu od 315 hiljada KM”, kazao je.

Federalni zastupnik Asim Kamber osvrnuo se na opću političku situaciju u zemlji. ”Na izborima 2006. ukupno je prijavljeno 8 koalicija, a za izbore 2018. ih je prijavljeno rekordnih 36 od čega najveći broj u Federaciji BiH. Ovi koalicioni političko – interesni karteli nisu programski niti ideološki, nemaju nikakve strategije osim da slabe SDA”, rekao je Kamber. Prema njegovim riječima, u nacionalno paraliziranom društvu, ugroženom neskrivenim teritorijalnim pretenzijama komšija, neriješenim ustavnim uređenjem, samo bi gore bilo ovim ćoravim i neodgovornim koalicionim neznalicama prepustiti vlast.

Prisutnima se obratio i Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić koji je istakao da u Sanskom Mostu umjesto velikih riječi i velikih obećanja iznesene su isključivo činjenice. ”Pozitivno sam iznenađen svim projektima o kojima je bila riječ i potvrdilo se kako je ovo općina s kojom odlično sarađujemo, čija je administracija izuzetno efikasna. Kao federalni ministar, kroz čije je ministarstvo realiziran veliki broj projekata, mogu samo reći kako je to bilo izuzetno pozitivno iskustvo i primjer jedne dobre saradnje s lokalnom samopravom”, zaključio je.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije