Sport     | 01.09.2018. 22:33 |

Derbi susret između Čelika i Sarajeva: Bez golova u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 1. septembra (FENA)  Derbi susret 8. kola BHT Premijer lige u nogometu pred oko 10.000 gledalaca na Bilinom polju, između domaćeg Čelika i do ovog kola lidera na tablici Sarajeva, okončan je bez golova.

Čelik je, tako, i četvrti put ove sezone na svom terenu sačuvao gol, ali i gosti mogu biti zadovoljni jer su sačuvali lidersku poziciju na tablici, koju sada dijele s prvakom Zrinjskim.

Susret je trajao čak 138, a samo prvo poluvrijeme 73 minute. Tome su kumovali česti prekidi utakmice zbog ubacivanja petardi i topovskih udara sa sjeverne tribine, na kojoj su se nalazili gostujući navijači pa su igrači oba tima izgubili ritam, zbog čega i nije bilo velikih prilika.

Zbog ubacivanja raznih eksplozivnih naprava susret je morao biti i prekinut u 18. minuti. Glavni sudija Zoran Grbić iz Prijedora, nakon što je oficijelni spiker objavio još jedno "posljednje upozorenje“ za navijače Sarajeva te ponovo najavio mogućnost da će biti ispražnjena sjeverna tribina, vratio je aktere na teren, nakon 24 minute prekida.

Iz prvog dijela vrijedi izdvojiti šut Amara Rahmanovića sa oko 13 metara iskosa s lijeve strane, ali je lopta otišla zamalo pored gola. Najbolju šansu domaćini su imali u 41. minuti, nakon greške golmana gostiju Vladana Kovačevića, ali Marin Jurina nije iz blizine uspio najbolje zahvatiti loptu glavom pa je lopta otišla pored gola.

Samo minutu kasnije i Ivan Livaja je krenuo sam prema golu gostiju, ali ga je, na nekih 25 metara od gola, ipak sustigao jedan gostujući igrač te spriječio veće probleme za svoj tim. U samo finišu prvog poluvremena, dobrim prizemnim šutem ponovo se okušao Rahmanović, ali je lopta opet otišla pored gola.

U drugom dijelu, pogotovo zadnjih 20-ak minuta, gol je visio u zraku, pogotovo Čelikov. Prvo su, nakon sjajne kontre u 71. minuti preko Jurine, koji je uposlio Salku Jazvina, ali je njegov pokušaj povratne lopte za Jurinu osujetio golman Kovačević, zaprijetili domaćini.

Gosti su u istoj minuti imali najbolju priliku, nakon što je pogriješio stoper Miletić. Lijevi bek Dino Bevap mirno je na gol-crti sačekao loptu i izbio je glavom, a golman Branislav Ružić je i uhvatio pa gosti nisu dobili ni korner.

Gosti su blizu gola bili i u 75. minuti, ali je slab šut Rahmanovića malo zakačio Miletića i promijenio joj smjer. Golman Ružić se uspio vratiti i mirno uhvatiti loptu. Nakon serije grešaka domaće odbrane, Krste Velkoski je u 78. minuti iskosa sa lijeve strane šutirao preko gola.

Domaća je odbrana pukla i u 80. minuti, ali je Tin Karamatić blokirao šut Benjamina Tatara. Tatar je i u 85. minuti pokušao glavom sa sedam metara, ali lopta odlazi pored gola. Nakon slobodnog udarca u 87. minuti, Amer Dupovac je sa dva metra prebacio gol. Miletić je u 88. minuti na vrhu peterca izbio loptu ispred Tatara.

Bevap je u 90. minuti, kada je ispravio grešku golmana Ružića, ponovo spasio domaći gol. Ahmetović je u sudijskom vremenu glavom šutirao pored gola te propustio priliku za cijeli plijen sa Bilinog polja.

Ni to nije bilo sve pa je, nakon što je golman gostiju Kovačević lako uhvatio loptu nakon slobodnog udarca iz daljine, Nihad Mujakić glavom šutirao preko gola Čelika.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom