Regija     | 01.09.2018. 13:04 |

Vučić i Hahn otvorili Žeželjev most u Novom Sadu

FENA Cvita Kusić

NOVI SAD, 1. rujna (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar za proširenje EU Johannes Hahn svečano su u subotu otvorili Žeželjev most u Novom Sadu. Ukupna vrijednost mosta je 54 milijuna eura, a više od polovice novca dala je Europska unija. 

 "Kada stanem ovdje i pogledam ovaj predivni most, nisam sretan i ponosan samo zbog završetka posla, već mi je jasno da se zajednički posao na to i svodi i da je zato važan – na građenje mostova. Mostovi su uvijek tamo gdje se ukrštaju ljudske potrebe. Ka budućnosti, ka ciljevima, uspješnim i vrijednim ljudima", rekao je predsjednik Vučić tijekom otvaranja te zahvalio komesaru Hahnu na pomoći koju je EU dala za izgradnju mosta. 

 Komesar Hahn je rekao kako ne može ni zamisliti bolji simbol od mosta da opiše značaj europskih integracija te dodao kako integracija znači izgradnju mostova između građana, naroda, između prošlosti i budućnosti. "Ovaj lijepi, iskonski most povezuje vaš grad s drugom obalom rijeke, ali i vašu zemlju s EU, s europskom obitelji", kazao je Hahn istaknuvši kako je Žeželjev most u Novom Sadu simbol europske budućnosti Srbije i kako će Unija rado nastaviti graditi mostove sa Srbijom i čitavom regijom.

 Napomenuo je kako financiranje mosta samo mali dio pomoći koji EU pruža Srbiji. "Od 2007. mi smo 2,2 milijardi eura bespovratnih sredstava dali Srbiji, a ta sredstva će do 2020. dostići tri milijarde eura", rekao je Hahn, javlja Tanjug. 

 Žeželjev most nalazi se na pet stubova, dugačak je 474 metra, a širok 31,45 metara. Njime, pored vlakova, prometuju i automobili i biciklisti, a ima i staze za pješake. Most je dio željezničkog Koridora 10 i bit će dio brze pruge Beograd-Budimpešta.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana