Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 17:37 |

Crnadak u Beču na sastanku o jačanju regionalne saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je na poziv ministrice za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Kneissl učestvovao danas u Beču na neformalnom sastanku o temi “Ključna infrastruktura i digitalizacija”.

Na neformalnom sastanku bili su i ministri vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije i Republike Turske, ministri vanjskih poslova zapadnobalkanske šestorke (WB6), te evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

Sastanak je organiziran u cilju jačanja odnosa i poticanja regionalne saradnje s posebnim naglaskom na pitanja iz oblasti infrastrukture, te na pitanje jedinstvenog digitalnog tržišta i pokretanje Digitalne agende za zapadni Balkan.

Ministar Crnadak je prije početka sastanka razgovarao s Hahnom i ministrima vanjskih poslova Republike Bugarske Ekaterinom Zakharievom, Republike Grčke Nikosom Kotziasom, Crne Gore Srđanom Darmanovićem i Republike Albanije Ditmirom Bushatijem.

U razgovoru s ministrom Karlom Erjavcom, Crnadak je čestitao postizanje dogovora o formiranju nove slovenske Vlade, saopćio je danas Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom