Stranačke aktivnosti     | 31.08.2018. 15:48 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine i stranke Hrvatskog narodnog Sabora na predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 7. listopada 2018. godine ulaze sa sloganom „Zajedništvo“. 

Slogan je prihvaćen na Klauzuri 23. srpnja 2018. godine i odraz je političke filozofije HDZ-a BiH i stranaka unutar HNS-a jer se od osnivanja do danas zalažu za jedinstvo i zajedništvo hrvatskog naroda kao platforme za rješavanje političkih problema i izazova u BiH, ali i kao pristupa zaštite i promicanje hrvatskih nacionalnih interesa u složenoj državi kao što je Bosna i Hercegovina.

Pristup zajedništvu HDZ BiH je predložio svim političkim strankama kroz Hrvatski narodni sabor kao model izlaska na opće izbore 7. listopada.

Nažalost pojedine članice HNS-a, prije svega HDZ 1990, nije prihvatio ruku zajedništva i krenuo je svojim politički putem.

Taj čin sigurno nije „Hrvatsko zajedništvo“ kako se legitimiraju u ovom izbornom procesu. Evidentno je da postoji velika praznina između političkog djelovanja i ukrašavanja svog djelovanja sloganima i porukama. Ta politička nedosljednost i političko lutanje nikako se ne mogu nadoknaditi političkom galamom o možebitnom preuzimanju slogana.

Nažalost iz političkog a i kadrovskog kapacitete ove stranke nema se što preuzeti, jer politika HDZ-a BiH kroz zajedništvo sa političkim strankama HNS-a znatno je ozbiljnija, strukturiranija i opredijeljenija za svoj narod i domovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'