Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 15:02 |

Saradnja BiH i Makedonije u oblasti kulture intenzivirana na svim nivoima

FENA Saopćenje

SARAJEVO/SKOPLJE, 31. augusta (FENA) – Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se danas sa ministrom kulture Republike Makedonije Asafom Ademijem.

Babić je izrazila zahvalnost Ministarstvu kulture Republike Makedonije i istaknutim makedonskim institucijama, kao što su Makedonski narodni teatar i Makedonska opera i balet, na svesrdnoj podršci brojnim aktivnostima Ambasade BiH u Skoplju na promociji bh. kulture u Makedoniji ostvarenim u protekle tri godine.

Ambasadorica Babić i ministar Ademi su se saglasili da je saradnja Bosne i Hercegovine i Makedonije u oblasti kulture, kako kroz saradnju nadležnih ministarstava i proširenje pravnog okvira, tako i kroz saradnju uglednih institucija kulture i međunarodnih festivala, intenzivirana na svim nivoima i izrazili očekivanje da će pozitivan trend biti nastavljen i u budućnosti.

Babić je zahvalila ministru Ademiju što će Ministarstvo kulture Republike Makedonije podržati prikazivanje dugometražnog dokumentarnog filma "Lica lafore“, saopćeno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću MVP BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta