Stranačke aktivnosti     | 31.08.2018. 13:50 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Povodom priča o novom prekrajanju granica na Balkanu, pa tako i u Bosni i Hercegovini, što otvara temu Dejtona 2, reagovao je potpredsjednik SDP Draško Aćimović, koji kaže: ”Ne treba nam Dejton 2 nego Brisel 2”. 

„Jedan od osnovnih razloga, a malo poznatih javnosti, zašto je BiH napravljena u Dejtonu, kao zemlja sa besmisleno velikom i neodrživom administracijom se krilo u saznanju da će potpuno uništena privreda unutar BiH trebati određeni broj godina da se ponovo uspostavi. 

U tom periodu trebalo se pobrinuti da kroz finansijske donacije iz inostranstva, što veći broj ljudi u BiH ima posao, primanja i da se na taj način izbjegnu novi sukobi. Nažalost, nije došlo do transformacije u predviđenom roku i pojedini političari postojeće stanje, iz ličnih interesa, uzimaju kao jedino ispravno, bez obzira na nefunkcionalnost sistema. 

Brisel 1 je propao. Došlo je vrijeme da se poslije izbora uđe u konkretne razgovore sa velikom ozbiljnošću oku funkcionalnosti zemlje. BiH nije potreban Dejton 2, ali je hitno potreban Brisel 2 uz saradnju i podršku zemalja potpisnica Dejtona. Takvo što je moguće pametnom unutrašnjom politikom i dobrom diplomatijom, kakvu SDP planira uspostaviti i ponovo vratiti ugled BiH u Briselu i svijetu“, izjavio je Aćimović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom