Stranačke aktivnosti     | 31.08.2018. 11:16 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

Savez za pobjedu najoštrije osuđuje napade na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, i očekuje od federalne policije i istražnih organa da u što skorijem roku identifikuje napadače.

Ovo je još jedna loša poruka koja se šalje povratnicima, prije svega Srbima u Federaciji, ali i svim ljudima u BiH koji sa pravom strahuju za svoju bezbjednost. Stoga smatramo da je brza i adekvatna reakcija institucija u ovom slučaju od ključne važnosti za smirivanje tenzija.

Nažalost, ne može se sporiti da je ovaj incident sasvim očekivan razvoj događaja u atmosferi u kojoj smo od svih stvorili neprijatelje, Bošnjake i Hrvate, cijeli svijet, a sad i komšije kao i sve koji drugačije misle. Stvoreno je društvo u kom vladaju konflikti, verbalni i fizički napadi, strah, netrpeljivosti i isključivost a najviši zvaničnici, umejsto da smiruju, svojom retorikom potpiruju mržnju, podjele i sukobe.

Zato imamo svakodnevnicu koju čine ispaljivanje zolja, napadi na novinara, pa sad i na načelnika te 150 i kusur dana protesta zbog ubistva mladića.

Nadamo se da će ministar Lukač i premijerka Cvijanović smoći minimum dostojanstva i profesionalnosti te priznati da je bezbjednost građana i njihove imovine ispod očekivanog nivoa, te saopštiti javnosti šta planiraju uraditi kako bi povratili osjećaj sigurnosti kod građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

ZSP

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'