Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 09:05 |

Ravnatelja Uprave civilne zaštite ZHŽ u službenom posjetu Zagrebu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 31. kolovoza (FENA) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić u Gradskoj upravi primili su ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Dragu Martinovića.

Tema sastanka bila je uspostavljanje suradnje u području zaštite i spašavanja i vatrogastva između Uprave civilne zaštite ZHŽ i Grada Zagreba i mogućnosti stručne i materijalno-tehničke pomoći službama zaštite i spašavanja i vatrogastva Uprave civilne zaštite ZHŽ od strane Grada Zagreba, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ZHŽ-a.

Martinović je upoznao domaćine o načinu rada, funkcioniranja, ustroju i nadležnostima Uprave civilne zaštite ZHŽ, kao i cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja u Županiji.

Kao nekih od problema s kojima se susreću u svom radu Martinović je istaknuo nedostatnu opremljenost, ali i nemogućnost redovite obuke i uvježbanosti službi zaštite i spašavanja, kao i vatrogasaca.

Gradonačelnik Bandić i njegova zamjenica izrazili su spremnost za stručnu i materijalnu pomoć sustavu zaštite i spašavanja, a samim tim i vatrogastva u ZHŽ.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Javor Lozar upoznao je Martinovića s ustrojem i funkcioniranjem vatrogastva u Gradu Zagrebu, te su obišli sjedište Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

"Zahvaljujući ponajprije susretljivosti i otvorenosti zamjenice gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić s kojom sam dogovorio sastanak, naravno uz gradonačelnika Bandića koji se puno puta dokazao kao istinski prijatelj ovih naših prostora, ovaj sastanak ocjenjujem veoma uspješnim. Dobio sam konkretna obećanja i spremnost za stručnu i materijalno-tehničku pomoć sustavu zaštite i spašavanje u našoj županiji u sklopu kojega se nalazi i vatrogastvo. Posebnu dimenziju ovom sastanku daje nazočnost čelnih ljudi sustava zaštite i spašavanja na razini Grada Zagreba", rekao je nakon sastanka ravnatelj Martinović, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu