Stranačke aktivnosti     | 30.08.2018. 21:34 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Na večerašnjoj unutarstranačkoj tribini u Vogošći članovi I kandidati SBB-a na predstojećim izborima kazali su kakav Kanton Sarajevo žele.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić javno je pohvalio stavove Mirvada Kurića, Adise Omerbegović – Arapović i Ismira Juska da kadrovi SBB-a više ne toleriraju da njihove rezultate sebi pripisuju i otimaju drugi.

•          Naš državni ministar Jusko je preko Brisela osigurao 2,6 milijardi KM za izgradnju puteva i to će otvoriti hiljade radnih mjesta. Kao što vidite, i takvi finansijski efekti govore kuda i kojim putem treba da ide BiH.

Napravit ćemo vladu nacionalnog jedinstva i bilo ko da bude premijer Kantona Sarajevo, iz SBB-a ili neke druge koalicione stranke, morat će da uradi najmanje četiri pet projekata.

Mora se izgraditi Prva transverzala kako hiljade vozila svakog dana ne bi čekalo na ulazak ili izlazak iz Vogošće. Toplovod Kakanj – Sarajevo mora biti završen da prijestolnica diše čist zrak, a građani plaćaju jeftinije i ekološki čisto grijanje.

Buduća kantonalna vlada mora uraditi i projekat „Čista Miljacka“, gdje će se voziti kajaci, plivati u čistoj i prečišćenoj vodi i šetati stazama na koje će grad biti ponosan, rekao je između ostalog Radončić u Vogošći, nakon koje je održao sastanak sa članovima i simpatizerima SBB-a u Ilijašu.

Inače vrlo intenzivan dan ispunjen tribinama i susretima sa simpatizerima i članovima SBB-a Radončić je započeo u jutarnjim satima u Odžaku, te kasnije nastavio  u Gradačcu i Kladnju.

U Odžaku je imao druženje sa rukovodstvom općinske organizacije SBB-a i simpatizerima stranke koji su mu prenijeli zahvalnost ovdašnjih Bošnjaka što je posjetio njihovu općinu.

U Gradačcu je Radončić obišao štandove Gradačačkog sajma, a u šetnji gradom pozdravio se sa mnogobrojnim simpatizerima i poznatim bh. piscem Almirom Zalihićem, čiju je knjigu kupio prilikom obilaska Sajma.

Također, predsjednik SBB-a popio je kafu i sa više poznatih biznismena i kratko se družio sa rukovodstvom lokalne organizacije SBB-a.

Posebno upečatljiv bio je njegov susret sa roditeljima Salmira Mašetovića, našeg studenta koji je nedavno bio uhapšen u Turskoj, a kojem je Radončić osobno pomogao da angažira i plati advokata. Husein i Almira Mašetović još jednom su iskazali zahvalnost Radončiću na pomoći koju je pružio njihovom sinu, a Radončić je obećao da i dalje stoji na raspolaganju ukoliko bude bilo potrebe.

Predsjednik SBB-a susreo se u Kladnju sa rukovodstvom i predstavnicima lokalnog SBB-a.

Tom prilikom razgovaralo se o pripremi za predstojeće izbore i stanje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Također, u Kladnju je osamdesetogodišnja Vahdeta Hasić, tetka poznatog bh. pozorišnog i filmskog reditelja, velikana bh. umjetnosti, rahmetli Sulejmana Kupusovića, uručila je cvijeće Fahrudinu Radončiću u znak zahvalnosti porodice za sve što su i Radončić osobno i "Dnevni avaz" učinili na afirmaciji i promociji djela i rada Sulejmana Kupusovića.

Inače, svaku tribinu i posjetu predsjednika SBB-a gradovima i mjestima širom BiH redovito prati ogromno interesovanje i fanatična želja simpatizera i fanova da urade fotografiju ili selfi sa svojim predsjednikom.

Radončić tako nakon svakog skupa ili šetnje odvoji najmanje pola sata vremena da bi ispunio želje svojim fanovima, pokazujući da je čovjek iz naroda, blizak običnim ljudima i čovjek kojeg taj narod doista voli.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'