Stranačke aktivnosti     | 30.08.2018. 19:19 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Za jednu mladu osobu, ali i stranku kao organizaciju, ne postoji ništa važnije od umrežavanja. Taj neprocjenjivi kapital kontakata morate čuvati i održavati a upravo su okupljanja poput ovog danas izvrsna prilika za to", kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na III. okupljanju alumnista Političke akademije HDZ-a BiH koje se trenutno održava u Čitluku.

Predsjednik Čović se nakon službenog otvorenja te uvodnih izlaganja kratkim govorom obratio alumnistima iz cijele BiH ali i alumnistima Zaklade hrvatskog državnog zavjeta iz Republike Hrvatske.

"Puno toga ovih dana ukazuje na činjenicu da narednih godina ništa neće biti isto odnosno da godina, dvije pred nama u političkom smislu neće biti obične. Rješenja se počinju nazirati, stoga posebno naglašavam kako svi mi zajedno nosimo odgovornost izgradnje života u BiH. Moramo prije svega biti dobro organizirani da bi bili politički narod a samim time imali mogućnost borbe za svoja stajališta", kazao je predsjednik Čović te dodao kako eventualne razlike u promišljanju ne smiju biti povod ni razlog za podjele.

"Prevažno je da drugima ne dopustimo mogućnost građenja svoje strategije na našim podjelama. Mi jesmo najmalobrojniji ali smo i najveći narod i to nas nadahnjuje za sva iskušenja koja su pred nama. Mi smo predvodnici svih pozitivnih vrijednosti počevši od euroatlantskih integracija", dodao je predsjednik Čović.

U obraćanju mladim alumnistima među kojima je većina već realizirana u političkom smislu ili pak karijerno ostvarena u nekoj drugoj oblasti, osvrnuo se i na aktualne unutarnje odnosno vanjske političke prilike poput mehanizma koordinacije i izmjena Izbornog zakona.

"Što se nas kao predstavnika hrvatskog naroda tiče, mi smo uradili sve, ali to je opet samo početak. Ključni politički termin u BiH je povjerenje, i naredna godina će, opet ponavljam, biti ključna da nadam se ostvarimo potpuni mehanizam izborne legitimnosti svih, Ustavom definiranih konstitutivnih naroda u BiH. Nećemo dopustiti da nam drugi biraju predstavnike, kazao je predsjednik te se ponovno vratio na temu mladih kazavši kako se ipak događa lagana transformacija struktura nositelja  zakonodavne vlasti, barem kada je u pitanju HDZ BiH.

"Nema razvoja bez mladih ljudi i upravo ćete vi biti, a donekle već i jeste predvodnici politika ne samo hrvatskog naroda nego i cijele BiH.

Budite najbolji u poslu koji radite i svaku obavezu shvatite kao odgovornost koja od vas traži vaš maksimum" poručio je alumnistima predsjednik Čović.

Inače, ovo treće po redu okupljanje alumnista traje do sutra popodne a osim onog predsjednika Čovića, alumniste očekuju razna zanimljiva predavanja .

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo