Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 18:02 |

U MUPRS-a bezbjednosne pripreme povodom posjete Sergeja Lavrova

FENA Saopćenje

BANJA LUKA,30. augusta (FENA) – Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je u Banjoj Luci održao prvi sastanak štaba koji je formiran s ciljem pripreme plana i preduzimanja mjera prvog stepena obezbjeđenja posjete Republici Srpskoj ministra vanjskih poslova Ruske Federacija Sergeja Lavrova.

Posjeta Lavora zakazana je za 16. i 17. septembar i odvijat će se  se na teritoriji gradova Banja Luka i Istočno Sarajevo.

 - Štab akcije, kojim će rukovoditi direktor Ćulum, čine pripadnici Ministarstva, a po potrebi će se uključivati i predstavnici drugih institucija i organizacija, koje će aktivno učestvovati u obezbjeđenju ove posjete – saopćeno je iz MUPRS-a.

Ćulum je predočio svim članovima štaba osnovne mjere i radnje koje će biti preduzete u narednom periodu, a povodom priprema obezbjeđenja posjete Sergeja Lavrova.

Osvrnuo se i na obezbjeđenje posjete predsjednice Gornjeg doma Federalne skupštine Valentine Matvijenko, koje je također sprovedeno po prvom stepenu osiguranja, te istakao da će iskustva iz ove bezbjednosne akcije biti dragocjena.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'