Regija     | 30.08.2018. 15:49 |

Plenković: Traga se za još 1508 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata

FENA Agencije

ZAGREB, 30. kolovoza (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je u četvrtak povodom Međunarodnog dana nestalih osoba kako je pitanje nestalih osoba tijekom Domovinskog rata još uvijek aktualno i važno pitanje u Hrvatskoj i da se još uvijek traga za 1508 nestalih osoba, a Ministarstvo hrvatskih branitelja i sve druge službe u suradnji s drugim državama i međunarodnim organizacijama nastavit će raditi na rješavanju tog problema.

Na početku sjednice hrvatske Vlade, Plenković je istaknuo kako je pitanje nestalih osoba tijekom Domovinskog rata još uvijek aktualno i važno pitanje u Hrvatskoj.

-Mi smo kao Vlada i država napravili puno da se pronađu nestali i posmrtni ostaci onih za koje znamo da su, nažalost, umrli, a vode se među nestalima", kazao je Plenković, kojeg prenosi Hina.

Dodao je kako je veliki posao napravljen, te da još uvijek ostaje proces traženja za još 1508 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata i poručio da će Ministarstvo branitelja i sve druge službe u suradnji i s drugim država i međunarodnim organizacijama nastaviti raditi na rješavanju problema koji je ključan i najvažniji za obitelji nestalih osoba.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana