Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 14:47 |

Obitelji traže da se ubrza pronalazak nestalih iz Kotor Varoši

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 30. kolovoza (FENA) - Javnom tribinom i okupljanjem na gradskom trgu, u Travniku je danas obilježen Međunarodni dan nestalih osoba, u organizaciji Udruge ubijenih, zarobljenih i nestalih osoba "Vrbanja" iz Kotor Varoši.

Sa transparentima na kojima je pisalo "Vratimo identitet nestalim osobama" i "Neizvjesnost produbljuje bol - šutnja nije rješenje", članovi ove udruge zatražili su da bude ubrzan pronalazak Bošnjaka i Hrvata iz Kotor Varoši, koji su nestali tijekom proteklog rata, kao i procesuiranje svih odgovornih za ovaj ratni zločin.

- I dalje tragamo za 280 osoba i sve je manje informacija, ekshumacija i identifikacija. Svaka godina je sve teža i obitelji počinju sumnjati u nadležne institucije i da će nestali uopće biti pronađeni - kazala je Feni predsjednica Udruge Munevera Avdić.

Istaknula je kako je zainteresiranosti za pronalazak nestalih svake godine sve manje, te da vodeći problem predstavlja nedostatak informacija o potencijalnim grobnicama.

Obitelji nestalih iz Kotor Varoši poručile su iz Travnika da zaslužuju znati gdje se nalaze tijela njihovih najmilijih kako bi ih mogli dostojanstveno sahraniti.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Kotor Varoši klanjana kolektivna dženaza i obavljen ukop posmrtnih ostataka osam žrtava

INO BiH - Za kolektivnu dženazu u Kotor Varoši spremni posmrtni ostaci osam žrtava

Međunarodni dan nestalih obilježen u Banjoj Luci

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu