Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Mirsada Hadžikadića – Platforma za progres

Saopćenje

U povodu 30. avgusta, Međunarodnog dana nestalih lica, pozivam sve domaće i strane institucije da intenziviraju aktivnosti kako bi bila pronađena i identifikovana tijela sedam hiljada stotinu devedeset i jednog registrovanog nestalog lica za kojim se još uvijek traga u Bosni i Hercegovini. 

Apelujem na sve one kojima su poznate lokacije masovnih i pojedinačnih grobnica da te informacije što prije dostave nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Nepodnošljivo je i neprihvatljivo da porodice već treću deceniju ne znaju za sudbinu svojih najmilijih. Ne dozvolite da u Bosni i Hercegovini i dalje umiru majke i očevi koji nisu mogli plakati nad mezarima i grobovima svoje djece zato što im je uskraćena informacija o njihovoj sudbini. 

Svako nestalo lice za čijim posmrtnim ostacima se još uvijek traga zaslužuje našu punu pažnju i ne smije biti zanemareno niti zaboravljeno. To je obaveza koja ne zastarijeva. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.