Stranačke aktivnosti | Saopćenje

Saopćenje za javnost SBB BiH

Nakon prepunih dvorana u Sarajevu, Tuzli, Brezi, Mostaru, Kaknju, Varešu, Travniku, Hadžićima, Visokom i Zenici, i večeras su dvorane u Srebreniku i Brčkom bile tijesne za sve koji su htjeli da prisustvuju unutarstranačkim tribinama SBB-a.

Predsjednik SBB-a je prokomentirao da je ovo pokazatelj kako se narodu vratila nada da u SBB-u i vladi nacionalnog jedinstva koju Radončić promovira jeste izlaz iz feudalnog i kolonijalnog stanja ka Evropskoj uniji, NATO-u i zaustavljanju masovnog iseljavanja mladih.

Radončić je rekao da vlast koja traje već 28 godina i traži još osam novih treba otići sa scene i da taj kvazi - monarhistički naum treba demokratski zaustaviti 7. oktobra.

On se osvrnuo i na pojedine regionalne teme, u čiji kontekst pojedini analitičari sada dovode i teritorijalni status naše zemlje.

- Ne zanimaju nas  priče o razgraničenju Kosova i Srbije. Želimo da se taj proces okonča mirno, uspješno i na dobrobit cijelog regiona. Naravno, čujemo različite verzije, od toga da se radi o uobičajenoj korekciji granice, do mijenjanja istih. Mi smo apsolutno protiv mijenjanja granica u Evropi. Imam jasnu poruku u ime bh. patriota, i za pojedine analitičare i za neke diplomate: Niko ne može računati da bilo kada i pod bilo kojim uslovima i lažnim opravdanjima može uzeti jedan jedini milimetar teritorije naše Bosne i Hercegovine.

Praćen opštim odobravanjem prisutnih, Radončić je naglasio da se on uopće ne brine o tome koga će Srbi i Hrvati izabrati za svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH, jer je apsolutno siguran u sebe, svoje znanje, svoj narod, institucije i pozitivan ekonomski program čiji lider treba biti buduće Predsjedništvo BiH.

Inače, u Srebreniku su još govorili Jakub Ibrahimović, predsjednik OO SBB Srebrenik, Zlatan Muratović, ministar obrazovanja i nauke Vlade TK i Bahrudin Hadžiefendić, predsjednik KO SBB TK, a u Brčkom Ina Pamukčić, predsjednica SBB Brčko.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.