Bosna i Hercegovina     | 29.08.2018. 15:21 |

Usvojen Izvještaj o izvršenju i Nacrt rebalansa budžeta Opštine Srebrenica

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 29. augusta (FENA) - Na devetoj tematskoj sjednici Skupštine Opštine Srebrenica usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci 2018. kao i Nacrt rebalansa budžeta Opštine Srebrenica za 2018. godinu. 

- Planirani budžet za 2018.godinu je 11.568.495 hiljada KM. Izvršenje budžeta je 7.425.404 KM ili 64 posto za prvih šest mjeseci. To su podaci kada su u pitanju rashodi budžeta. Za prvih šest mjeseci ostvaren je deficit od 3.506.474 KM. Kada je u pitanju rebalans budžeta, povećan je za 231.600 KM. Nakon usvajanja Nacrta rebalansa budžeta prijedlog ćemo poslati u Ministarstvo finansija RS-a i čekati saglasnost te nakon toga dokument ide na usvajanje Skupštine s eventualnim amandmanima - kazao je Davor Maksimović, načelnik Odjeljenja za finansije Opštine Srebrenica.

Usvojena je i Odluka o davanju na korištenje poslovnog objekta zgrade bivšeg dječijeg vrtića "Poletarac" Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad. Odbornici su također usvojili i Odluku o podnošenju kandidature Opštine Srebrenica za evropsku prestonicu kulture 2024. godine, kao i Odluku o saglasnosti za pripremu i prijavu projektnih prijedloga koje bi finasiralo Vijeće ministara BiH u iznosu 500.000 KM. 

Kada je u pitanju pomoć od Vijeća ministara BiH, planirani su projekti na infrastrukturi kao i sanacija liftova u stambenim zgradama u Srebrenici. 

Odluka o osnivanju Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i razvoj opštine Srebrenica" vraćena je na doradu jer odbornici smatraju da nije definisana u skladu sa zakonom javnim preduzećima Republike Srpske.

Potpredsjednik Skupštine Radomir Pavlović upoznao je odbornike da do kraja juna 2019. lokalna uprava mora da uskladi broj zaposlenih s brojem stanovnika.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu