Stranačke aktivnosti | Saopćenje

Saopćenje za javnost PDP-a

Neophodne reforme u obrazovanju u RS-u

S obzirom na to da smo na pragu nove školske i akademske godine, učenicima i studentima želimo uspjeh u nastavku školovanja, uz napomenu da Partija demokratskog progresa nastavlja da insistira na reformi obrazovanja u Republici Srpskoj, kako bi strategija školovanja bila usklađena sa potrebama tržišta rada.

Učinićemo sve da budu usvojene mjere koje će biti sprovodive, s ciljem lakšeg i bržeg dobijanja posla po završetku školovanja. Naš plan je da broj zaposlenih u Republici Srpskoj dostigne 350.000 radnika u periodu do 2025. godine.

Za to je, između ostalog, neophodno smanjiti i upisne kvote na fakultete za zanimanja koja su na tržištu rada višak, a povećati za ona koja nedostaju Republici Srpskoj.

Potrebna je i redovna razmjena informacija između poslovne zajednice i Ministarstva prosvjete i kulture, kako bi djeca i roditelji na vrijeme bili upoznati sa potrebama tržišta rada u Republici Srpskoj.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.