Ekonomija     | 29.08.2018. 11:13 |

Otvorene prijave za sedmu MS Community BiH konferenciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Otvorene su prijave za učešće na sedmoj MS Community BiH konferenciji, koja će biti održana 14. septembra u Sarajevu pod sloganom //unITed, saopćili su organizatori.

Učešće je i ove godine besplatno, a organizatori pozivaju da se učesnici, zbog ograničenog broja mjesta, prijave čim prije putem web stranice https://conference.mscommunity.ba/. 

Ove godine je za konferenciju pripremljen niz predavanja o cloud infrastrukturi, razvoju i testiranju softvera, umjetnoj inteligenciji te Internet of Things (IoT). Stručnjaci informacionih tehnologija moći će da saznaju posljednje vijesti iz ovih i drugih područja, navedeno je u saopćenju.

Uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, 7. MS Community BiH konferenciju organizira MS Community BiH, neprofitno udruženje s ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Na ovogodišnjoj konferenciji, uz istaknute IT stručnjake iz Bosne i Hercegovine i šire regije, u ulozi predavača će se prvi put obratiti i Donovan Brown koji radi kao Principal DevOps Manager u Microsoftu, a govorit će o iskustvima Microsoft u unapređenju procesa razvoja softvera.

Na konferenciji će također biti riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno o temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things itd.

Partneri konferencije će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta