Najave     | 29.08.2018. 07:59 |

Potpisivanje Protokola o saradnji na obnovi stambenih jedinica u Doboju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja potpisat će danas Protokol o saradnji u vidu zajedničkog učešća pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica, koje su djelimično oštećene ili totalno uništene.

Uslijedit će i potpisivanje tripartitnih ugovora za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika.

Korisnici su raseljene osobe i povratnici koji su izabrani putem Javnog poziva za obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata, objavljenog u novembru 2017. godine, posredstvom Ministarstva. Pomoć korisnicima će biti pružena u dodjeli građevinskog materijala za obnovu stambenih jedinica za stvaranje stambenog minimuma, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 320.000 KM, od čega je učešće Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica 60 posto, a Grada Doboja 40 posto. 

Protokol o saradnji o zajedničkom učešću će potpisati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović, koji će nakon toga sa 21 korisnikom potpisati i Tripartitni ugovor o dodjeli građevinskog materijala.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dizdar posjetio Gradačac: Važan ekonomski centar, ali i simbol kulturne i društvene raznolikosti

Trajno zbrinuti - Devet porodica u Ključu dobilo nove stanove

Ministar Dizdar u posjeti Livnu i Tomislavgradu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana