Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 14:52 |

Advokatski tim u 'slučaju Dragičević' sa članovima Anketnog odbora

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 28. augusta (FENA) - U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je sastanak poslanika, bivših članova Anketnog odbora, koji je trebalo da sagleda sve relevantne činjenice vezano za slučaj stradanja Davida Dragičevića, sa timom advokata koje je angažovala porodica ovog stradalog mladića.

Davor Dragičević angažovao je advokate Duška Tomića, Zoru Nikodinović-Dobričanin, Antu Nobila i Ifeta Ferageta da utvrde okolnosti stradanja njegovog sina.

Tokom dana advokati su se već sastali sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom.

Davidov otac Davor Dragičević je ranije najavio dolazak ovog tima, za kojeg je tvrdio da će prvih dana utvrdili oko 50 propusta u istrazi stradanja njegovog sina.

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, a da policija i nadležno tužilaštvo opstruišu istragu.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena vjerovatnoće da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'