Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 13:43 |

Općina Ljubuški sufinancira troškove prijevoza učenika

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 28. kolovoza (FENA) - Općina Ljubuški ove školske godine sufinancirat će troškove prijevoza redovnih učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine.

Općinski načelnik Nevenko Barbarić donio je zaključak o sufinanciranju troškova prijevoza redovnih učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine Ljubuški u školskoj 2018./2019. godini prema kojemu će se sufinancirati prijevoz u iznosu od 50 posto cijene karte za redovne učenike osnovnih škola, a 40 posto cijene karte za redovne učenike srednjih škola.

Učenici srednjih škola koji nastavu pohađaju izvan općine Ljubuški, dužni su Odsjeku za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Ljubuški početkom oba polugodišta donijeti potvrdu o pohađanju te škole.

Za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji korisnika stalne socijalne skrbi, učenike iz obitelji stopostonih ratnih vojnih invalida te za učenike s posebnim potrebama, Općina Ljubuški u cijelosti će snositi troškove prijevoza.

Također, za svako treće i slijedeće dijete iz obitelji, na osnovu izjave roditelja o broju djece korisnika prijevoza, Općina Ljubuški u cijelosti će snositi troškove prijevoza najnižeg iznosa karte kod ovlaštenog prijevoznika, a izjavu mogu popuniti u Odsjeku za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Ljubuški.

Svi roditelji učenika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje, odnosno besplatan prijevoz, obvezni su popuniti izjavu koju će učenici dobiti u školi, te ju vratiti u školu najkasnije do 7. rujna 2018. godine.
Odsjek za društvene djelatnosti i zajedničke poslove sačinit će popis tih učenika te ga dostaviti prijevoznicima nakon čega roditelji mogu podići karte.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'