Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 12:57 |

Pripadnici Oružanih snaga BiH pohađaju visoke vojne škole

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. kolovoz (FENA) - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas visoke časnike Oružanih snaga BiH, polaznike vojnih škola koji će se u narednom razdoblju školovati u Republici Hrvatskoj na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, Vojnoj akademiji Republike Srbije i Vojnoj akademiji KoV Repubile Turske.

U Republici Srbiji na Komandno-štabno usavršavanje upućuje se jedan pukovnik, dok se na General štabno usavršavanje upućuju četiri pukovnika. U Republici Hrvatskoj školovat će se ukupno petnaest pripadnika, od toga u Ratnoj školi Ban Jelačić dva brigadira, Intergranskoj Zapovjedno-stožernoj izobrazbi sedam pukovnika, te na dočasničim izobrazbama šest pripadnika, dok će se u Republici Turskoj na Ratnoj školi operativno strategisjke razine školovati jedan pukovnik OS BiH.

Pendeš je polaznicima visokih vojnih škola zaželjela uspješno školovanje u državama u koje odlaze, uz očekivanja da će državu BiH predstavljati na najbolji način, te da će stjecanjem novih iskustava iz drugih država, kao budući lideri, nakon povratka doprinijeti većem stupnju profesionalizma u obrambenom sustavu BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana