Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 12:07 |

Neformalni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica SEECP-a

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28. augusta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bit će domaćin neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP), koji će u okviru jednogodišnjeg predsjedanja Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom, biti održan 5. septembra u Banskom dvoru u Banjoj Luci.

Proces suradnje u jugoistočnoj Europi pokrenut je 1996. godine u Sofiji u cilju jačanja regionalne suradnje i stvaranja klime povjerenja, dobrosusjedstva i stabilnosti. Bosna i Hercegovina je svoje drugo predsjedanje SEECP-om preuzela u aprilu 2018. godine od Republike Slovenije.

Bosanskohercegovačko predsjedanje SEECP-om odvija se pod motom "Bolja povezanost za bolji život", uz prioritete predsjedanja: povezanost u oblasti digitalne infrastrukture i povezanost u oblastima sigurnosti i mladih, te ubrzanje europskog puta regije SEECP-a.

Na sastanku u Banjoj Luci će sudjelovati visoka izaslanstva zemalja članica SEECP-a i predstavnici Europske unije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo