Najave     | 30.08.2018. 13:19 |

Predizborni dani otvorenih vrata Udruženja 'Dajte nam šansu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. augusta (FENA) - Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu" učestvovat će u predizbornoj kampanji na način da će organizirati Predizborne dane otvorenih vrata za svaku stranku ponaosob, tačnije kandidate koji se nalaze na listama za zastupnike za predstojeće izbore.

Na taj način će budući zastupnici imati priliku da se blagovremeno iz prve ruke informišu o problematici i rješenjima za unapređenje statusa i položaja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

- Ovo će biti jedna od "slika" koliko će budući zastupnici biti zaista "servis" svim građanima i imat ćemo uvid koliko svaka politička partija u okviru svog plana i programa ima zastupljenost i spremnost na rad na sistemskom rješenju marginaliziranih skupina stanovništva - navodi se u saopćenju tog udruženja.

Dani otvorenih vrata započet će sutra sa kandidatima Socijaldemokratske partije, a tokom septembra i Naše stranke, Saveza za bolju budućnost, Stranke demokratske akcije, Naroda i Pravde, Demokratske fronte i Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Građanskog saveza te Nezavisnog bloka.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Novalić i Drljača posjetili Servis centar 'Dajte nam šansu'

Nenadić- Razviti institucionalni sistem finansiranja Udruženja 'Dajte nam šansu'

Trump na predizbornom skupu govorio o likvidaciji Soleimanija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu